Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ
Η σημερινή απόφαση (αντισυνταγματικότητα κλπ.) είναι μια εξέλιξη, αλλά από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα απολύτως.
H Oλομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει τελικά εάν είναι συνταγματικές ή όχι οι περικοπές των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος θερινής άδειας των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΜΠΙΔ, καθώς η επταμελής σύνθεση του ΣΤ' Τμήματος, με σειρά αποφάσεών της, έκρινε ότι οι περικοπές των τριών επιδομάτων είναι αντισυνταγματικές.
Στην παρούσα φάση, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ, αρκεί η υποβολή της αίτησης μη παραγραφής στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με βάση το υπόδειγμα που μας έχουν στείλει και έχουμε καταθέσει οι περισσότεροι στη Διεύθυνση της οργανικής μας.
Για όσους δεν έχουν κάνει ακόμη την αίτηση μη παραγραφής πρέπει να την καταθέσουν μέχρι τις 31/12/2018 στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της οργανικής τους.
Με αυτή τη διαδικασία, παίρνουμε στην ουσία μια παράταση μέχρι τις 30/06/2019 ώστε σε περίπτωση που υπάρξει θετική έκβαση να κινηθούμε δικαστικά (εάν κρίνεται απαραίτητο).
Σε αντίθετη περίπτωση, θα καταθέσουμε εκ νέου αίτηση μη παραγραφής.
Εξυπακούεται πως όποιος έχει κάνει δικαστική προσφυγή δε χρειάζεται να υποβάλει αίτηση μη παραγραφής.
Η διαδικασία για όλους, μόνιμους - αναπληρωτές - συνταξιούχους είναι η ίδια...
Σε περίπτωση όμως που κάποιος αναπληρωτής θελήσει να κινηθεί δικαστικώς, (επειδή είναι διαφορετικός ο τρόπος υπολογισμού των δώρων και των επιδομάτων άδειας), εκτός από την αίτηση μη παραγραφής, θα πρέπει να κάνει μια αίτηση προς τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που εργάζεται στην οποία θα ζητά υπηρεσιακή βεβαίωση.
Η βεβαίωση αυτή βγαίνει από το τμήμα του ΕΣΠΑ μέσω του Πληροφοριακού συστήματος ΟΠΣΥΔ.
Στην αίτηση μας για χορήγηση της υπηρεσιακής βεβαίωσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι την ζητάμε προκειμένου να διεκδικήσουμε δικαστικώς τα επιδόματα άδειας και τα δώρα και να τους λέμε με ποιον τρόπο να μας την στείλουν (email, διεύθυνση εργασίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου